Referentie

Inge

Ik ben Inge, moeder van 3 kinderen. Ik zat even op mijn facebook pagina te kijken, toen ik een advertentie van Reflex tegen kwam. Ik had al verschillende afslank methodes geprobeerd en wilde erg graag van het  jojo-effect af. Want laten we eerlijk zijn, we beginnen vol goede moed, maar na een aantal weken verslappen we. En ik wilde ook heel graag weer wat aan beweging gaan doe.

Ik vertelde mijn collega dat ik een leuke cursus had gezien bij Reflex en dat ik wat informatie had opgevraagd. Het leek haar ook wel wat. Dus samen de stoute schoenen aangetrokken en ons aangemeld voor de cursus 5 tot 10 kilo afvallen in 11 weken. Samen zijn we op 1 maart 2015 begonnen aan de cursus.

Eerst een uurtje gesport en daarna een intakegesprek met Sylvia. En wat bleek, we aten te weinig en verkeerde dingen. Sylvia legde ons uit wat de bedoeling was van de cursus en dat het mooiste was als we daarnaast ook 3x per week kwamen sporten. Het verbaasde mij wat ik moest/mocht eten en wist zeker, dit wordt geen honger lijden. Elke week gingen we wegen en meten. Dan kregen we extra info m.b.t. het menu. En de volgende dag kregen we weer nieuwe menu’s in de mailbox. En zat er iets tussen wat je echt niet lustte dan hadden we een lijst met vervangende producten, zodat je geen misstappen maakte. En ging het eens een week minder goed, dan wist Sylvia er een positieve draai aan te geven om door te zetten. En de sportlessen waren ook leuk. Naarmate de weken verstreken werden de lessen iets minder zwaar, maar de conditie werd natuurlijk ook beter.

Aan het einde van de 11 weken was ik bijna 7 kilo en 8 cm buikomvang kwijt. En ik voel me een stuk fitter. Een mooi resultaat en een stimulans om zelfstandig verder te gaan. Ik hou me nog steeds aan de richtlijnen die Sylvia me gegeven heeft, maar zondig natuurlijk ook wel eens. Maar ik kan zeggen dat ik na 4 maanden nog steeds stabiel in gewicht ben.

Ik probeer nog steeds om wel 3 keer per week te sporten. Maar niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk, ontspannend en gezellig vind. De sfeer in het sportcentrum is ook erg goed. En als ik straks denk, ik wil nog wat kilo’s en cm’s kwijt, dan pak ik Sylvia haar menu’s er weer bij en ga ik gewoon zelfstandig verder. Of ik meldt me weer bij Sylvia aan voor een nieuwe cursus. Om toch die stok achter de deur te hebben.

Kortom ik vond het een leuke, leerzame, goed vol te houden manier om kilo’s af te vallen. Want een dieet wil ik het niet noemen, want zo heb ik het niet ervaren. En ik heb een beter inzicht gekregen in mijn voedingsbehoefte. En geleerd dat je best eens mag zondigen, maar niet elke dag. En ik zou het iedereen die al meerdere afvalpogingen heeft gedaan aanraden om naar Sylvia toe te gaan en ervoor te gaan.

Inge